Thank you Wikipedia

Have you ever wondered how our parents were able to survive without Wikipedia back to their previous years in university? I keep wondering about that. Frankly speaking, they’re much more cleverer than us because they’re not equipped with those crazy technology things but still, they made it . To all folks, you have my highest respect! 🙂

respect your parentsthey’re legend. 😉

Advertisements

Full Dark, No Stars

Hari tu aku ada beli satu novel seram. Stephen King tulis. Kalau nak try baca, buleh la. Tapi pastikan anda bukan seorang yang penakut cam hampeh. Tak bosan baca novel ni sebab dia ada 4 cerita dalam satu buku. Aku buleh kasi 4.5/5 untuk rating novel nih. Baik punye. Harga mampu milik: hanya RM 31.90 

2013-01-19-16-03-20Part paling aku suka dalam buku nih cerita yang mula-mula, 1922 dengan Fair Extension. Good Marriage pun boleh tahan.

Once Upon A Time in 2010

Dulu aku penah masuk debat. Debat inter-unit je pun. Aku punya la tak mau masuk sampai bergaduh jap dengan sorang budak yang bernama Izzul. Kawan aku, Sarah siap kena sembur dengan senior lagi dalam phone. Semuanya sebab debat. Macam teruk jugak la. Tapi bila aku pikir balik, bagus jugak aku masuk debat ni sebenarnya. Aku rasa aku konfiden nak cakap kat depan. Kalau buat salah pun, tak de ar rasa malu sangat. Pendek kata, ada hikmah la aku dipaksa berdebat tahun tuh. Nak masuk 3 tahun baru aku sedar.

debatAku tak tau badi apa. Kalau aku jadi kerajaan, mesti kalah. Kalau jadi pembangkang, menang je..

once upon a time in 2009Dari kiri: Zahar, aku, Sarah, Zul, Zaim, Alif a.k.a Combi

Kesimpulannya, tak semestinya benda yang kita tak suka tu tak baik untuk kita dan tak semestinya benda yang kita suka tu baik untuk kita. Experience is always the best teacher. 😉