Kehidupan baru

Alhamdulillah aku dah selamat dipostingkan ke tempat yang masih berada di semenanjung Malaysia pada akhir Januari yang lalu. Walaupun pada hakikatnya nak kat Sabah dan Sarawak, aku sedar kalau aku dapat sana memang meraung 7 hari 7 malam mak aku. Mak kan..biasa la. Kalau boleh setiap satu jam nak telefon. Nak pulak kalau dapat kat pedalaman yang takde line tu. lulz

Dipendekkan cerita..aku dah start mengajar officially. Aku dapat kelas paling belakang tahun dua, kena ajar matematik. Berikut adalah situasi pertama waktu mula2 aku masuk mengajar kelas tu.

Situasi 1

Aku sedang menulis tarikh dan haribulan di papan putih

Budak 1: Cikgu, kenape cikgu tulis tangan lain?

Budak 2: Cikgu, kenape cikgu guna tangan lain?

Budak 3: Cikgu, peliknya cikgu tulis tangan lain.

Aku: Cikgu memang tulis guna tangan kiri (dengan nada bangga)

Budak 3: Ooo..cikgu tulis guna tangan basuh berak

Aku: =_=”

Moral of the story: Budak kelas belakang..what do you expect?

Terima kasih sudi baca 🙂

Advertisements

Drop your comment here

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s