Manusia forever alone..

Lama betul aku tak post something kat sini. Kalau dalam dunia realiti yang memakai kertas, pastinya blog ini sudah berbau lipas.

Ok lah. Disebabkan usia dan ringgit yang semakin meningkat, banyaklah aku dan rakan-rakan dihujani dengan pertanyaan “Bila nak kawen?” ataupun “Tak sabarnya nak ada baby”. Ok jujur aku cakap soalan ni memang berat betul aku nak jawab. Hairan aku. Ahmad Maslan boleh je jawab dengan selamba sebab apa ringgit jatuh. Aku soalan macam ni pun tak boleh jawab. Dah kenapa kan. Terasa bodoh pulak.

Sebabnya jawapan aku adalah agak berlainan sekali dengan manusia yang lain. Kiranya aku ni boleh dikategorikan sebagai manusia aneh. Boleh gitu? Belia yang sebaya umur dengan aku dalam lingkungan tahun lahir 1990-an mesti jawab, “InshaAllah, doakan”. Kalau aku didoakan sebegitu, aku hanya diam membisu sambil mengetap gigi jerr. Haha.

Kesian kat aku. Dah dilahirkan sebagai seorang individualist nak buat macam mana. Tak mampu nak bagi komitmen dalam hubungan antara manusia. Semua hubungan dengan manusia berjantina lelaki sebelum ni hanya berakhir di garisan friendzone saja. Tak mampu nak meneruskan ke peringkat seterusnya. lulz

Capture

Sekian sahaja cerita mengenai manusia forever alone..

Terima kasih sudi baca 🙂