Once Upon A Time in 2010

Dulu aku penah masuk debat. Debat inter-unit je pun. Aku punya la tak mau masuk sampai bergaduh jap dengan sorang budak yang bernama Izzul. Kawan aku, Sarah siap kena sembur dengan senior lagi dalam phone. Semuanya sebab debat. Macam terukĀ jugak la. Tapi bila aku pikir balik, bagus jugak aku masuk debat ni sebenarnya. Aku rasa aku konfiden nak cakap kat depan. Kalau buat salah pun, tak de ar rasa malu sangat. Pendek kata, ada hikmah la aku dipaksa berdebat tahun tuh. Nak masuk 3 tahun baru aku sedar.

debatAku tak tau badi apa. Kalau aku jadi kerajaan, mesti kalah. Kalau jadi pembangkang, menang je..

once upon a time in 2009Dari kiri: Zahar, aku, Sarah, Zul, Zaim, Alif a.k.a Combi

Kesimpulannya, tak semestinya benda yang kita tak suka tu tak baik untuk kita dan tak semestinya benda yang kita suka tu baik untuk kita. Experience is always the best teacher. šŸ˜‰

Advertisements